ANWB laadpas

Laatste tarief controle:

Voordelen

  • Erg goede dekking

Nadelen

  • Niet het laagste startarief bij laadpas zonder abonnement

ANWB laadpas tarieven

ANWB laadpas zonder abonnement

Prijs per maand

€ 0,00

AC kWh tarief

Basistarief laadpaal

DC kWh tarief

Basistarief laadpaal

Starttarief

€ 0,34

Eenmalige aanschafkosten

€ 1,95

Fastned DC kWh tarief

Basistarief Fastned

Ionity DC kWh tarief

Basistarief Ionity

ANWB laadpas met abonnement

Prijs per maand

€ 3,99

AC kWh tarief

Basistarief laadpaal

DC kWh tarief

Basistarief laadpaal

Starttarief

€ 0,00

Eenmalige aanschafkosten

€ 1,95

Fastned DC kWh tarief

Basistarief Fastned

Ionity DC kWh tarief

Basistarief Ionity

Betaal niet teveel voor laden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang grote tariefwisselingen en voordelige laadtarieven.

Voorheen betaalde je met de ANWB laadpas aste tarieven per kWh in zowel Nederland als in het buitenland. Deze duidelijkheid was prettig, je komt zo niet voor vervelende verrassingen te staan na het opladen van je auto. Het nadeel was alleen dat de kWh tarieven relatief hoog waren in vergelijking met de laadpaal tarieven die gelden.

Vanaf oktober 2023 heeft de ANWB dan ook een nieuw model. Je betaal het basistarief pet kWh van de laadpaal. Dan heb je de keuze tussen een laadpas met abonnement of een laadpas zonder abonnement. Wanneer je de variant zonder abonnement kiest betaal je per laadsessie een starttarief, de variant met abonnement kost per maand een vast bedrag en dan betaal je geen starttarief. Eigenlijk lijkt dit erg op de E-Flux laadpas, alleen is die laatstgenoemde wel goedkoper.


Over de ANWB laadpas

De ANWB is de Koninklijke Nederlandse Touristenbond. Dit is een organisatie voor verkeer en tourisme. De organisatie heeft heel veel leden met een auto en het is dan ook logisch dat ze een laadpas aanbieden.

De laadpas van de ANWB wordt technisch verzorgd door Eneco die ook een eigen laadpas anbiedt. De tarieven zijn anders waardoor de ANWB laadpas meer geschikt is voor algemeen gebruik.


Veelgestelde vragen ANWB laadpas

Hoe werkt de ANWB laadpas?

Je vraagt online de laadpas aan. Daarna ontvang je een mail van de ANWB waarin staat dat je een account moet aanmaken bij “Mijnladen”, volg de instructies en maak een account aan. Daarna wacht je totdat je de pas met de post ontvangt. Als je de laadpas eenmaal ontvangen hebt moet je deze activeren op de website van de ANWB. Daarna kun je na 2 dagen bij alle laadpalen en laadstations in Nederland je elektrische auto opladen.

Waar kan ik laden met de ANWB laadpas?

Met de ANWB laadpas kun je bij alle laadpalen in Nederland je ev opladen. Zowel ac laders (publieke laadpalen) als dc laders (snelladers) kun je gebruiken met de ANWB laadpas.

Welke app voor de ANWB laadpas?

Met de app ANWB onderweg heb je inzicht in alle laadpalen. Een handige functie is dat je direct het tarief van de laadpaal kunt zien. Voor snelladers zijn er namelijk verschillende tarieven die je betaalt met een ANWB laadpas.