Shell Recharge laadpas

Shell recharge laadpas

Shell Recharge laadpas tarieven

Shell Recharge

Prijs per maand

€ 0,00

AC kWh tarief

€ 0,53

DC kWh tarief

€ 0,76

Starttarief

€ 0,35

Eenmalige aanschafkosten

€ 0,00

Shell Community AC kWh tarief

Variabel

Shell Recharge DC kWh tarief

€ 0,75 (€ 0,73 bij niet langs de snelweg)

Blokkeertarief

Bij Road en EVBox laadpalen na 4 uur aan de laadpaal € 0,05 per minuut. Met een maximum van € 12,00.

Tarief update:

Buitenland dekking

België Denemarken Duitsland Engeland Frankrijk Ierland Italië Luxemburg Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland

*De dekking in bovenstaande landen is voldoende om zonder lege accu te komen staan. Check altijd de Shell Recharge app om te checken of er geschikte laadpalen in de buurt van jouw verblijf locatie staan.

Voordelen

  • Zeer grote dekking in Europa

Nadelen

  • Relatief hoge tarieven
  • Blokkeertarieven bij sommige laadpalen

Betaal niet te veel voor laden

Ontvang grote tarief wijzigingen & blijf op de hoogte van de beste laadpas tarieven.

De Shell Recharge community laadpalen zijn de publieke AC laadpalen waar een variabel tarief wordt gerekend per kWh. Deze variabele tarieven zijn vaak wel lager dan voor mensen die met een andere laadpas komen laden.

Shell Recharge rekent inmiddels ook blokkeertarieven bij sommige laadpalen. Je betaalt bij sommige laadpalen na 4 uur laden het blokkeertarief. Dit kost dan €0,05 per minuut, met een maximum van €12,00.

Dit geldt (vooralsnog) bij laadpalen van EVbox en Road. Shell geeft aan dat dit is omdat deze CPO’s blokkeerkosten gaan rekenen.


Over Shell Recharge laadpas

Hierdoor is Shell Recharge te gebruiken in nagenoeg alle gebieden in Europa. De pas kan dus zeer interessant zijn om mee te nemen tijdens je autovakantie.

Shell Recharge heeft het NewMotion overgenomen in 2017. NewMotion was een zeer bekende laadpas aanbieder en Shell heeft dat met de overname in 1 klap overgenomen.


Veelgestelde vragen Shell Recharge laadpas

Hoe werkt een Shell laadpas?

Vanuit de Shell Recharge kun je een laadpas bestellen. Nadat je de laadpas ontvangen hebt moet je deze nog activeren in de app. Vanaf dat moment kun je afrekenen bij laadpalen met de Shell laadpas.

Welke laadpalen met Shell Recharge?

In Nederland kun je bij elke publieke laadpaal en de meeste snelladers terecht. Ook in het buitenland heeft Shell Recharge een goede dekking.

Wat kost elektrisch laden bij Shell?

In Nederland rekent Shell Recharge vaste kosten per kWh. Deze tarieven veranderen regelmatig, in de tabel hierboven zie je up-to-date prijzen.