Laadpas Amsterdam

In Amsterdam zijn er 2 laadpaal aanbieders die een vaste prijs zijn overeengekomen met de gemeente. Zie direct met welke laadpassen je voordelig laadt in Amsterdam.

Laadpas Amsterdam

Heb je een elektrische auto’s en moet je regelmatig laden in Amsterdam omdat je er woont of gewoon regelmatig komt? Dan loont het zeker de moeite om een laadpas te kiezen waarmee je het minst betaalt.

Wij hebben uitgezocht met welke laadpas je het goedkoopst kunt laden in Amsterdam.

Laadpaal beheerders Amsterdam

Amsterdam heeft momenteel 2 partijen die laadpalen met een normale laadsnellaad beheren in de openbare ruimte van Amsterdam. Die rekenen de volgende kWh tarieven.

  • TotalEnergies – € 0,33 (inc btw)
  • Equans – € 0,24 of € 0,30 (inc btw)

Je ziet dat de prijzen van de verschillende laadpaal aanbieders niet gelijk zijn. Toch zijn al deze prijzen dusdanig laag dat een laadpas die het basistarief van de laadpaal simpelweg doorberekend, de goedkoopste is.

De onderstaande opties zijn het overwegen waard. Zeker wanneer je vooral bij Vattenfall palen laadt, is de Vattenfall pas aan te raden, je betaalt dan geen starttarief.

Laadpas

AC kWh tarief

Starttarief

Maandelijkse kosten

Basistarief laadpaal

€ 0,32

€ 0,00

Basistarief laadpaal

€ 0,00

€ 3,23

Basistarief laadpaal + € 0,02

€ 0,00

€ 3,50

TotalEnergies en Equans laadpalen

Ook bij Equans en TotalEnergies laadpalen zijn laadpassen met variabele tarieven de goedkoopste opties. De laadpassen die een vast tarief rekenen zijn allemaal duurder dan het basistarief.

Snelladers in Amsterdam

Er zijn ook een aantal publieke locaties met snelladers in de gemeente Amsterdam. Daar kan je relatief heel goedkoop je auto laden. Allego, Ecotap en EVBox verzorgne de snelladers op deze locaties.

Hier kun je ook terecht met alle bekende laadpassen die er in Nederland verkrijgbaar zijn. Voor een goede laadpas voor alle situaties verwijzen we je graag naar onze pagina met beste laadpassen.

Goedkoopste laadpas voor Amsterdam

Momenteel is de voordeligste laadpas voor Amsterdam een laadpas die het basistarief van de laadpaal doorberekenen. Dit komt omdat de door de gemeente Amsterdam afgesproken tarieven met de laadpaalbeheerders lager zijn dan de laadpassen met vaste tarieven.

Met de verschillende laadpassen die je ziet staan in de tabel hierboven betaal je dus het minst in Amsterdam. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de pagina laadpassen vergelijken.

6 gedachten over “Laadpas Amsterdam”

Plaats een reactie