Laadpas Amsterdam

Heb je een elektrische auto’s en moet je regelmatig laden in Amsterdam omdat je er woont of gewoon regelmatig komt? Dan loont het zeker de moeite om een laadpas te kiezen waarmee je het minst betaalt.

Wij hebben uitgezocht met welke laadpas je het goedkoopst kunt laden in Amsterdam. Voor een goede laadpas voor alle situaties verwijzen we je graag naar onze pagina met beste laadpassen.

Goedkoopste laadpassen voor Amsterdam

Er zijn 3 verschillende laadpaal aanbieders die publieke laadpalen plaatsen in de gemeente Amsterdam. Afhankelijk van welke aanbieder je tegenkomt kies je voor een laadpas met variabele tarieven of met vaste tarieven.

Vattenfall laadpalen laadpas

Vattenfall is het bedrijf met de meeste laadpalen in Amsterdam. Omdat het basistarief van de Vattenfall laadpalen inmiddels lager ligt dan de laadpassen met vaste tarieven, schaf je het best een laadpas aan met variabele tarieven.

Met een Vattenfall laadpas heb je nog het extra voordeel dat je geen starttarief betaalt. Als je dus heel vaak bij Vattenfall laadpaal oplaadt in Amsterdam kan dat de beste optie zijn. Verder kun je voor de beste laadpassen met variabele tarieven in de tabel hieronder kijken.

TotalEnergies, Vattenfall en Equans laadpalen

Ook bij Equans en TotalEnergies laadpalen zijn laadpassen met variabele tarieven de goedkoopste opties. Dit is omdat het basistarief van deze laadpalen lager ligt dan de laadpalen van Vattenfall. De volgende laadpassen met variabele tarieven raden we aan voor gebruik bij Equans en TotalEnergies laadpalen.

Laadpas

AC kWh tarief

Starttarief

Maandelijkse kosten

Basistarief laadpaal

€ 0,32

€ 0,00

Basistarief laadpaal

€ 0,00

€ 2,50

Basistarief laadpaal

€ 0,31 (€ 0,00 bij Engie en Equans laadpalen)

€ 0,00

Basistarief laadpaal

€ 0,00

€ 3,23

Laadpaal beheerders Amsterdam

Amsterdam heeft momenteel 3 partijen die laadpalen beheren in de openbare ruimte van Amsterdam. Die rekenen een basistarief per Kwh. Dit zijn de volgende partijen met bijbehorend laadpaal tarief per kWh.

  • Vattenfall – € 0,34 (inc btw)
  • TotalEnergies – € 0,39 (inc btw)
  • Equans – € 0,30 (inc btw)
Laadpas Amsterdam
Laadpas Amsterdam

Je ziet dat de prijzen van de verschillende laadpaal aanbieders niet gelijk zijn. Wanneer je een Vattenfall laadpaal wilt gebruiken kun je het best een laadpas met een vast tarief gebruiken die lager ligt dan de laadpaal tarieven. Bij TotalEnergies en Equans laadpalen ben je het goedkoopst uit met een laadpas met variabele tarieven.

Momenteel is de voordeligste laadpas voor Amsterdam een laadpas met een vast kWh tarief. Dit komt omdat de door de gemeente Amsterdam afgesproken tarieven met de laadpaalbeheerders hoger zijn dan sommige laadpassen met vaste tarieven.

Met de verschillende laadpassen die je ziet staan in de tabel hierboven betaal je dus minder dan deze basistarieven. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de pagina laadpassen vergelijken.

Meeste laadpalen in Amsterdam van Vattenfall

De meeste laadpalen in Amsterdam worden beheerd door het Zweedse energiebedrijf Vattenfall. Een Vattenfall laadpas lijkt dan ook voor de hand te liggen. Maar in de praktijk blijkt dat je met laadpassen met vaste tarieven goedkoper kan laden dan de tarieven die je betaalt met de Vattenfall laadpas.

4 gedachten over “Laadpas Amsterdam”

Plaats een reactie