Goedkoopste laadpas

Een overzicht van de goedkoopste laadpassen. Betaal zo min mogelijk voor je laadsessies. Wij hebben de beste opties gevonden.

goedkoopste laadpas

Welke laadpas het goedkoopst is, verschilt per persoon en situatie. Met name de locaties waar je laadt zijn belang bij het vinden van een goedkope laadpas. Wij hebben een lijst gemaakt met de goedkoopste laadpassen in verschillende categorieën. Afhankelijk van je laadgewoontes is er een bepaalde laadpas de goedkoopste.

De beste goedkope laadpassen

1. E-Flux – goedkoopste laadpas zonder abonnement

E-Flux laadpas
  • Basistarief laadpaal
  • Geen abonnementskosten
  • Nederland dekking 100%
  • 24/7 klantenservice

Bij de gratis variant van de E-Flux by road laadpas betaal je geen kosten per maand. Wel betaal je bij dit zogenaamde “Pay as you charge” abonnement een starttarief bij elke laadsessie. Maar dit starttarief is laag te noemen. E-Flux Pay as you charge hanteert de volgende tarieven:

Prijs per maand

€ 0,00

AC kWh tarief

Basistarief laadpaal

DC kWh tarief

Basistarief laadpaal

Starttarief

€ 0,32

Wel betaal je kosten om deze laadpas aan te vragen. Dit is echter een eenmalige uitgave. Als je deze kaart vaak gaat gebruiken, heb je dat geld er zo uit. Met deze laadpas laadt je goedkoop bij alle laadpunten in Nederland.

Meer info E-Flux laadpas

2. Eneco laadpas – lage vaste tarieven per kWh

Eneco laadpas
  • Vaste tarieven
  • Extra voordelig bij Eneco laadpalen

Van de laadpassen met vaste tarieven heeft Eneco de laagste tarieven. Vooral bij Eneco laadpalen is deze pas goedkoop.

Je hebt de keuze om een laadpas met abonnement te nemen, dan betaal je geen starttarief. Met de Eneco laadpas zonder abonnement betaal je wel een starttarief. Afhankelijk van je gebruik is 1 variant de goedkoopste optie voor je.

Eneco eMobility zonder abonnement

Prijs per maand

€ 0,00

AC kWh tarief

€ 0,51

DC kWh tarief

€ 0,80

Starttarief

€ 0,39

Eenmalige aanschafkosten

€ 0,00

Eneco eMobility met abonnement

Prijs per maand

€ 3,00

AC kWh tarief

€ 0,51

DC kWh tarief

€ 0,80

Starttarief

€ 0,00

Eenmalige aanschafkosten

€ 0,00

Meer info Eneco laadpas

3. Elli laadpas – Goedkoop snelladen

Elli laadpas
  • Aantrekkelijke snellaad tarieven

Elli is aantrekkelijk voor mensen die veel snelladen langs de snelweg. Ook als je door dat door heel Europa doet. Deze laadpas heeft op deze manier de goedkoopste tarieven voor snelladen.

Elli Drive Free

Prijs per maand

€ 0,00

AC kWh tarief

€ 0,69

DC kWh tarief

€ 0,89

Starttarief

€ 0,00

Eenmalige aanschafkosten

€ 0,00

Ionity DC kWh tarief

€ 0,79

Elli Drive City

Prijs per maand

€ 4,99

AC kWh tarief

€ 0,62

DC kWh tarief

€ 0,81

Starttarief

€ 0,00

Eenmalige aanschafkosten

€ 0,00

Ionity DC kWh tarief

€ 0,79

Elli Drive Highway

Prijs per maand

€ 14,99

AC kWh tarief

€ 0,56

DC kWh tarief

€ 0,75

Starttarief

€ 0,00

Eenmalige aanschafkosten

€ 0,00

Ionity DC kWh tarief

€ 0,75

Bij de snellaad stations van IONITY, Audi charging hub, Ewiva en Aral pulse betaal je een heel scherp tarief als je een abonnement neemt. Voor de laagste tarieven betaal je wel relatief hoge abonnementskosten. Desalniettemin is de laadpas van heel Elli heel goedkoop als je veel snellaadt bij 1 van bovenstaande snellader bedrijven.

Meer info Elli laadpas

Betaal niet te veel voor laden

Ontvang grote tarief wijzigingen & blijf op de hoogte van de beste laadpas tarieven.

Het vinden van de goedkoopste laadpas draait om slim vergelijken en je eigen laadgewoonten in kaart brengen. Hier delen we handige tips om de beste deal te scoren voor jouw specifieke behoeften.

Met een beetje onderzoek kun je flink wat geld besparen. De kosten kunnen behoorlijk uiteenlopen tussen verschillende laadpassen en locaties. Dus neem de tijd om de juiste pas te vinden die past bij jouw rijgedrag en portemonnee.

Aandachtspunten goedkoopste laadpas

Het kan natuurlijk goed zijn dat je zelf andere eisen stelt aan je laadpas. Wanneer je zelf op zoek gaat naar een goedkope laadpas, dan zijn er verschillende punten waar je op moet letten. Hieronder vind je de volgens ons belangrijkste punten.

Met het volgen van deze stappen vind je gemakkelijk een voordelige laadpas. Dit wil zeggen dat je uiteindelijk zo min mogelijk per kWh betaalt. Je bent dus eigenlijk op zoek naar de goedkoopste laadpas per kWh. Op de pagina laadpassen vergelijken zie je alle tarieven van de laadpassen in ons overzicht.

Locatie doorslaggevend bij kiezen voordelige laadpas

De prijs voor een kWh is bij de verschillende laadpalen daar heel Nederland verschillend. Ook als de verschillende laadpalen van dezelfde CPO (laadpaal beheerder) zijn is het niet ongebruikelijk dat de een laadpaal in Amsterdam goedkoper of duurder is dan een laadpaal in Utrecht. Onderzoek van Independer heeft recent nog aangetoond dat de verschillen per plaats in Nederland echt enorm kunnen verschillen.

Het laadpaal tarief is het tarief dat de laadpaal beheerder aan de laadpas aanbieder doorberekend. De laadpas aanbieder is uiteindelijk de partij die de factuur stuurt naar jou, de eindgebruiker. De laadpas aanbieder bepalen nog welke kosten er extra gerekend worden en zij bepalen dus uiteindelijk hoeveel het laden per kWh echt kost. Bekijk onze pagina met alle laadpas tarieven. Daar kun je ook vrij snel welk laapdas gemiddeld het goedkoopst is.

Er zijn in principe 2 prijsmodellen die laadpas beheerders hanteren. Bij bepaalde laadpassen betaal je een vast tarief per kWh door heel Nederland, ongeacht waar je je auto oplaadt. Een voorbeeld daarvan is de Eneco laadpas. Bij het andere model betaal je het tarief van de laadpaal ter plekke, al dan niet met wat extra opslag. Een voorbeeld hiervan is de E-Flux laadpas.

Dit wetende is het verstandig om te checken wat ongeveer het tarief is op de plekken waar je vaak je auto oplaadt. Omdat het tarief per uur kan verschillen is het verstandig om voordat je gaat laden nog eens te checken bij welke laadpaas je het goedkoopst uit bent voor je laadsessie.

Laadpas van merk laadpaal vaak goedkoopst

Soms krijg je aantrekkelijke kortingen wanneer je laadt met een laadpas van hetzelfde bedrijf als waar de laadpaal van is. Bij Eneco is dit bijvoorbeeld het geval. Zo kun je bijvoorbeeld bij een Eneco laadpaal het goedkoopst met een Eneco laadpas laden.

Ook met de Shell Recharge laadpas krijg je korting bij laadstations van Shell. Op deze manier kun je goedkoper laden dan mensen met een andere laadpas bij dezelfde laadpaal.

Aantal laadbeurten belangrijk bij bepalen goedkope laadpas

Je kunt de keuze maken tussen een laadpas met maandelijkse abonnementskosten of een laadpas die zonder deze maandelijkse kosten te gebruiken is.

Afhankelijk van hoe vaak je een laadpas gebruikt is de ene optie goedkoper dan de andere. Zo kom je erachter wat de beste laadpas voor jou is.

Zo zijn er laadpassen waarbij je geen starttarief betaalt wanneer je maandelijkse abonnementskosten betaalt. Bij veel laadpassen waarbij je maandelijkse kosten betaalt hoef je geen starttarief te betalen voor elke laadbeurt.

Bij laadpassen zonder abonnement betaal je dit starttarief juist wel. Als het starttarief van een oplaadpas zonder abonnement bijvoorbeeld € 0,30 kost en een oplaadpas met abonnementskosten van €3,00 per maand kost, dan is een laadpas abonnement betalen de goedkoopste optie wanneer je meer dan 10 x per maand wilt laden.

Goedkoopste laadpas voor snelladen

Voor diegene vaak een snellader gebruiken zijn er verschillende interessante goedkope laadpassen te vinden. Zeker omdat de prijzen voor DC laden hoger liggen kan het zeer interessant zijn om goed uit te zoeken wat de goedkoopste laadpas is voor snelladen bij de door jou gebruikte laadstations.

De goedkoopste laadpas voor snelladen is vaak de laadpas van de aanbieder van het snellaadstation. Zo kun je bij met een betaald abonnement van Fastned redelijk goedkoop laden bij Fastned stations. Ook met de Shell Recharge laadpas betaal je minder bij Shell DC laadstations dan met een andere pas en zo zijn er nog wel wat passen op te noemen.

Daarnaast zijn er ook laadpassen die met sommige aanbieders van snellaad stations een deal hebben gemaakt waardoor je relatief weinig betaald.

Zo kun je met een Elli laadpas abonnement, afhankelijk van welke abonnement je kiest, goedkoop laden bij meerder snellaad bedrijven.

Plaats een reactie