Goedkope laadpas

Wat een laadpas goedkoop maakt is afhankelijk van waar en hoe vaak je laadt. Op deze pagina leggen we je uit hoe je de goedkoopste laadpas voor jouw situatie kunt vinden. In de praktijk kan dit je echt heel veel geld schelen. Het kan per laadpaal soms wel tientallen procenten schelen bij verschillende laadpassen.

Met het volgen van deze stappen vind je gemakkelijk een voordelige laadpas. Dit wil zeggen dat je uiteindelijk zo min mogelijk per kWh betaalt. Op de pagina laadpassen vergelijken kun je zelf gemakkelijk zelf de goedkoopste laadpas vinden.

Goedkope laadpas

Locatie belangrijk voor goedkope laadpas

De prijs voor een kWh is bij de verschillende laadpalen daar heel Nederland verschillend. Ook als de verschillende laadpalen van dezelfde CPO (laadpaal beheerder) zijn is het niet ongebruikelijk dat de een laadpaal in Amsterdam goedkoper of duurder is dan een laadpaal in Utrecht.

Dit is het tarief dat de laadpaal beheerder aan de laadpas aanbieder doorberekend. De laadpas aanbieder is uiteindelijk de partij die de factuur stuurt naar jou, de eindgebruiker. Bekijk onze pagina met alle laadpas tarieven.

Er zijn in principe 2 prijsmodellen die laadpas beheerders hanteren. Bij bepaalde laadpassen betaal je een vast tarief per kWh door heel Nederland, ongeacht waar je je auto oplaadt. Een voorbeeld daarvan is de Eneco laadpas. Bij het andere model betaal je het tarief van de laadpaal ter plekke, al dan niet met wat extra opslag. Een voorbeeld hiervan is de E-Flux laadpas.

Dit wetende is het verstandig om te checken wat ongeveer het tarief is op de plekken waar je vaak je auto oplaadt. Omdat het tarief per uur kan verschillen is het verstandig om voordat je gaat laden nog eens te checken bij welke laadpaas je het goedkoopst uit bent voor je laadsessie.

Aantal laadbeurten per maand

Je kunt de keuze maken tussen een laadpas met maandelijkse abonnementskosten of een laadpas die zonder deze maandelijkse kosten te gebruiken is. Afhankelijk van hoe vaak je een laadpas gebruikt is de ene optie goedkoper dan de andere.

Zo zijn er laadpassen waarbij je geen starttarief betaalt wanneer je maandelijkse abonnementskosten betaalt. Bij veel laadpassen waarbij je maandelijkse kosten betaalt hoef je geen starttarief te betalen voor elke laadbeurt. Bij laadpassen zonder abonnement betaal je dit starttarief juist wel. Als het starttarief van een oplaadpas zonder abonnement bijvoorbeeld € 0,25 kost en een oplaadpas met abonnementskosten van €2,50 per maand kost, dan is een laadpas abonnement betalen goedkoper wanneer je meer dan 10 x per maand wilt laden.

Goedkope laadpas voor snelladen

Voor diegene vaak een snellader gebruiken zijn er vaak interessante goedkope laadpassen te vinden. Zeker omdat de prijzen voor DC laden hoger liggen kan het zeer interessant zijn om goed uit te zoeken wat een goedkope laadpas is voor snelladen bij de door jou gebruikte laadstations.

De goedkoopste laadpas voor snelladen is vaak de laadpas van de aanbieder van het snellaadstation. Zo kun je bij met een betaald abonnement van Fastned redelijk goedkoop laden bij Fastned stations. Ook met de Shell Recharge laadpas betaal je minder bij Shell DC laadstations dan met een andere pas en zo zijn er nog wel wat passen op te noemen.

Daarnaast zijn er ook laadpassen die met sommige aanbieders van snellaad stations een deal hebben gemaakt waardoor je relatief weinig betaald. Zo kun je met een Elli laadpas abonnement, afhankelijk van welke abonnement je kiest, goedkoop laden bij Ionity. En met de Maingau laadpas betaal je voor alle snellaadstations in Europa een goedkoop tarief.

Plaats een reactie