Laadpas Rotterdam

In Rotterdam heb je momenteel 2 kWh tarieven, afhankelijk van welk merk laadpaal je gebruikt. Ontdek hieronder met welke laadpas je het goedkooptst laadt.

Laadpas Rotterdam

Rotterdam heeft een relatief laag laadtarief. Het is daarom het voordeligst om een laadpas te gebruiken waarbij de tarieven afhankelijk zijn van de laadpaal, of terwijl de oplaadpassen met variabel tarief.

Goedkoopste laadpassen voor Rotterdam

Momenteel gelden er 2 tarieven in Rotterdam. Met welk tarief je te maken hebt is afhankelijk van welke laadpaal je kiest. Het tarief kun je vooraf in de Last Mile Solution laadpaal app vinden, of met een andere app die de tarieven vooraf weergeeft.

Basistarief laadpalen: € 0,31 (inc btw) per kWh of € 0,58 (inc btw) per kWh

Rotterdam laadpalen met tarief € 0,31 per kWh

Met de volgende passen betaal je het basistarief van het laadpunt waar je in Rotterdam aan laadt. Dit is lager dan het tarief van de goedkoopste laadpas met vaste tarieven.

Laadpas

AC kWh tarief

Starttarief

Maandelijkse kosten

Basistarief laadpaal

€ 0,32

€ 0,00

Basistarief laadpaal

€ 0,31 (€ 0,00 bij Engie en Equans laadpalen)

€ 0,00

Basistarief laadpaal

€ 0,00

€ 3,23

Basistarief laadpaal + € 0,02

€ 0,00

€ 3,50

Bij bovenstaande laadpassen betaal je ook nog een starttarief per laadsessie en/of maandelijkse abonnementskosten. Behalve met d de Zuid-Holland laadpas Je betaalt dan geen starttarief.

Rotterdam laadapen met tarief € 0,58 per kWh

Als je vaak een laadpaal met het € 0,58 per kWh tarief moet laden, kun je een andere keuze maken. Je kiest dan voor een laadpas met een vast tarief dat lager is dan dit tarief.

Momenteel hebben we 1 laadpas, met 2 abonnementsvormen, met vast tarief in ons overzicht dat een lager tarief rekent.

Laadpas

AC kWh tarief

Starttarief

Maandelijkse kosten

€ 0,51

€ 0,39

€ 0,00

€ 0,51

€ 0,00

€ 3,00

Variabel tarief laadpas goedkoopste optie Rotterdam

Dat betekent dus dat een laadpas met variabel tarief de goedkoopste optie is op dit moment om je elektrische auto in Rotterdam te laden. Hieronder zie je de laadpassen met variabel tarief die wij aanraden.

Momenteel zijn er geen vast tarief laadpassen waarmee je goedkoper kunt laden dan de laadpaal tarieven van dit moment.

Hoe wordt het laadtarief in Rotterdam bepaald?

De gemeente Rotterdam maakt afspraken met laadpaal beheerders over de prijs die per kWh gerekend mag worden aan mensen die hun elektrische auto willen opladen. Afhankelijk van dat tarief kun je bepalen of een laadpas die deze laadpaal tarieven volgt goedkoper is, of juist een laadpas met vaste tarieven.

Plaats een reactie