Laadpas Frankrijk

Zorg ervoor dat je op zo veel mogelijk punten in Frankrijk kunt laden. Lees hieronder welke laadpas je het best kunt aanschaffen voor je reis in of naar Frankrijk.

Laadpas Frankrijk

Veel Nederlandse laadpassen zijn prima te gebruiken in Frankrijk. Er zijn goede overeenkomsten tussen de Nederlandse laadpassen en de verschillende laadpaal beheerders in Frankrijk. Zeker bij de snellaadpunten langs de snelwegen in Frankrijk kun je terecht met veel laadpassen.

Toch hebben niet alle laadpassen in Frankrijk een goede dekking, met name op het platteland kan het zo zijn dat een laadpunt dat jouw laadpas accepteert een stuk rijden is.

Om het je wat makkelijker te maken vind je hieronder de beste laadpassen voor je reis door Frankrijk.

Beste laadpassen voor Frankrijk

Ons advies is om minimaal 2 laadpassen mee te nemen naar je reis door of in Frankrijk. Een Nederlandse laadpas die op veel plekken in Frankrijk geaccepteerd wordt. En een Franse laadpas die ook op de plaatsen werkt waar de Nederlandse laadpas niet werkt.

1. Vandebron laadpas – basistarief laadpaal

Vandebron laadpas
  • Goede dekking Frankrijik
  • Basistarief laadpaal

Met de Vandebron laadpas heb je een dekking van ongeveer 85% van de laadpunten in Frankrijk. Je kunt bij alle snellaadstations langs de snelwegen terecht en ook de laadpunten in de dorpen en steden van Frankrijk kun je gebruiken met de Vandebron laadpas.

Ook in de landen waar je potentieel doorheen tijdens je reis naar Frankrijk komt kun je terecht met de Vandebron laadpas. Dit zijn de landen België, Luxemburg en Duitsland.

Een nadeel is dat je niet bij alle laadpunten terecht kunt in Frankrijk. Dat is ook de reden dat we aanraden om nog een extra laadpas aan te schaffen wanneer je naar of in Frankrijk reist. Je wilt natuurlijk op zoveel mogelijk punten kunnen laden wanneer dat nodig is.

2. Fulli laadpas – de Franse laadpas met grote dekking

  • Grote dekking in Frankrijk
  • Aanschaffen is prijzig
  • Relatief hoge starttarieven

De Fulli laadpas is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen de verschillende Franse laadpunt netwerken. Dit betekent dat je praktisch bij alle Franse laadpunten terecht kunt met deze laadpas. Ook bij de minder bekende aanbieders van laadpalen waar de Vandebron laadpas niet werkt.

Een nadeel van deze laadpas is dat het aanschaffen een relatief hoog bedrag kost. Momenteel betaal je € 19,00 aanschafkosten. Daarnaast betaal je ook een starttarief bij de meeste laadpalen als je gaat laden.

Laadpunten in Frankrijk

In Frankrijk zijn relatief veel punten te vinden. De overheid heeft flink geïnvesteerd in de laad infrastructuur van Frankrijk. Je kunt dus gemakkelijk in Frankrijk verblijven met je elektrische auto.

Zeker langs de snelweg vind je veel snel laadstations waar je bijna altijd met een Nederlandse laadpas terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan Ionity, Fastned en Allego snellaadpunten die je op vele plekken vindt.

Ook zijn er bij veel winkelcentra laadpalen geplaatst als service aan de klanten. Shoppen en tegelijk laden is dus ook een prima idee als je in Frankrijk op vakantie of zakenreis bent met je elektrische auto. Met de laadpas die je aanvraagt voor je reis naar Frankrijk kun je hier ook gewoon bij terecht.

Laadtarieven in Frankrijk

Per regio kunnen de laadtarieven flink verschillen in Frankrijk. Toch kunnen we zeggen dat regulier laden in Frankrijk gemiddeld goedkoper is dan in Nederland. Voor snellaaden geldt dat je ongeveer hetzelfde betaalt als in Nederland.

Soms kun je in de app van je laadpas aanbieder zien wat het tarief is. Als dat niet het geval is kom je daar pas achter bij het laadpunt.

Plaats een reactie