Laadpas Duitsland

Niet alle Nederlandse laadpassen hebben een even goede dekking in Duitsland. Op deze pagina ontdek je dan ook wat de beste laadpassen voor Duitsland zijn. Ook vind je wat handigheden voor het kiezen van de beste laadpas voor Duitsland.

Laadpas Duitsland

Net als in Nederland is de infrastructuur in Duitsland goed in orde. Langs de snelwegen zijn veel snellaadstations te vinden, in dorpen en steden vind je voldoende publieke laadpalen. Ook semi publieke laadpalen bij winkels, hotels en andere commerciële ondernemingen.

Beste laadpas Duitsland is aangesloten bij Ladenetz netwerk

In Duitsland zijn meerdere kleine laadnetwerken actief. Deze zijn een overkoepelend samenwerkingsverband aangegaan zodat het accepteren van verschillende laadpas aanbieders bij al die verschillende kleinere netwerken mogelijk is. Dit samenwerkingsverband wordt Ladenetz genoemd.

Er zijn aardig wat Nederlandse laadpas aanbieders die waarmee je kunt laden bij Ladenetz aangesloten laadpunten in Duitsland. Als je dus een laadpas kiest met Ladenetz dekking, kun je bij de meeste Duitse laadpunten laden.

Als je in, door of naar Duitsland wilt reizen hebben we dan ook het volgende advies. We adviseren om een Nederlandse laadpas te kiezen die ondersteuning biedt voor het Ladenetz netwerk. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van laadpassen die dat bieden.

Laadpas

kWh tarief

Starttarief

Maandelijkse kosten

Basistarief laadpaal

€ 0,00

€ 3,99

Basistarief laadpaal

€ 0,00

€ 3,50

Basistarief laadpaal

€ 0,00

€ 3,23

Basistarief laadpaal

€ 0,32

€ 0,00

€ 0,53

€ 0,35

€ 0,00

Tarief update:

Op onze laadpas vergelijken pagina vind je nog meer laadpassen die een goede dekking hebben in Duitsland.

Laadprijzen Duitsland hoger dan in Nederland

Op dit moment (maart 2024) is laden in Duitsland gemiddeld duurder dan in Nederland. De gemiddelde prijs per kWh bij normale laders in Duitsland is ongeveer € 0,60 per Kwh. Bij snelladers betaal je ongeveer € 0,85 per kWh.

Om hier slim mee om te gaan kun je kiezen voor bepaalde laadpasabonnementen waar je een lager tarief mee betaalt. Zo betaal je bijvoorbeeld met een Elli laadpas een stuk minder in Duitsland bij bepaalde snellaadpunten die je op veel plaatsen langs de snel vindt.

Advies: vraag ook een Maingau laadpas voor Duitsland

Als je een hele goede dekking wilt in Duitsland is het ook verstandig om een Maingau laadpas aan te vragen. Alhoewel de meeste laadpunten zijn aangesloten bij Ladenetz kan het voorkomen dat je bij een laadpunt terecht komt waar die ondersteuning er niet is. Met een Maingau laadpas moet het dan in 99% van de gevallen wel lukken om te laden in Duitsland.

Maingau is een Duitse laadpas die een erg goede dekking biedt door heel Duitsland. Ook bij de laadpalen die niet zijn aangesloten op het Ladenetz kun je waarschijnlijk wel laden met de Maingau laadpas in Duitsland.

Wat voor veel mensen ook fijn is aan de Maingau laadpas, is dat er vast tarief geldt. Onafhankelijk bij welke laadpaal je laadt, je betaalt een vast bedrag per kWh. En deze tarieven zijn vaak een stuk lager dan het geldende basistarief van de laadpalen in Duitsland.

Veel blokkeertarieven in Duitsland

Ongeacht met welke laadpas je in Duitsland laadt, zul je merken dat er veel vaker dan in Nederland blokkeertarieven gelden. Dit zijn extra kosten die na verloop van tijd gaan tellen. Dit is om te voorkomen dat mensen te lang onnodig een laadpaal bezet houden. In Duitsland wordt dit “Standzeitzuschlag” genoemd.

In de meeste gevallen gaat een blokkeer tarief na 60 minuten bij snelladers of 240 minuten bij gewoon laden tellen. In de regel betaal je dan een x bedrag per minuut dat je na deze tijd de laadpaal bezet houdt. Ook als je accu nog niet helemaal volgeladen is.

Plaats een reactie